Elektroinstalacije

Kod izgradnje novoga objekta potrebno je napraviti plan elektroinstalacija. Najbolju pomoć pritom može pružiti ovlašteni inženjer koji se bavi projektiranjem električnih instalacija. On će najbolje procijeniti gdje i što je potrebno predvidjeti kako bi sve uredno funkcioniralo.

Nekoliko je vrsta instalacija: elektroenergetske, gromobranske, telekomunikacijske i signalne.

Kod elektroinstalacija razlikujemo instalacije jake i slabe struje. Instalacija jake struje obuhvaća instalaciju svih potrebnih žica i kabela unutar nekog objekta, postavljanje utičnica i prekidača s razvodnim kutijama, odgovarajućim osiguračima i sklopkama, dok u instalacije slabe struje spadaju postavljanje vodova instalacija za portafone, videonadzor, alarmne uređaje, mrežne sustave i sl.

Cijenu postavljanja elektroinstalacija teško je unaprijed izračunati, jer se koriste različiti materijali i različiti načini montaže. Ono što morate znati je koliko utičnica želite u svakoj sobi i želite li neke dodatne uređaje u kućanstvu, poput alarma, videonadzora i slično. Za sve ostalo će se pobrinuti električar koji će vam uvoditi električne instalacije.
Vezani članci
comments powered by Disqus