Hidroizolacija

Hidroizolacija se zasniva na širokoj primjeni višeslojnih tekućih polimernih folija izrađenih iz visokokvalitetnih elastomera, aditiva i punila namjenjen za hidroizolacionu zaštitu ravnih i kosih krovova, salonitnih i limenih pokrova, neprohodnih terasa i naročito izloženih fasada.

Tehnološki napredak stvorio je nove mogućnosti koje se primjenjuju pri suvremenom načinu građenja radi postizanja kvalitetnije zaštite od propadanja a samim tim i produljenja trajnosti objekata.

U tom smislu hidroizolacija je jedan od najvažnijih čimbenika pa je proizvodnja, primjena i konstantno usavršavanje sustava hidroizolacije u stalnom porastu.

Najčešći uzročnik ubrzanog propadanja građevinskih objekata su oborinske ili podzemne vode jer voda i vlaga uništavaju većinu građevinskih materijala kao što su drvo (truljenje), čelik (rđanje), a pri niskim temperaturama led dovodi do pucanja kamena, betona, opeke, žbuke i sl.

Hidroizolacija se može primjeniti na cijeli objekt ili samo na neke njegove dijelove čime se sprječavaju štetni utjecaji oborinskih ili podzemnih voda. Nadalje, kvalitetna hidroizolacija doprinosi kvaliteti i udobnosti korištenja objekta, jer sprječava prodor vlage i širenje plijesni na zidovima i podovima prostorija, kao i neugodne mirise koji su karakteristični za vlažne prostore.

Za izvedbu hidroizolacijskih radova upotrebljavaju se vodonepropusni materijali koji u trajnom dodiru s vodom ostaju nepromjenjeni.

Glavne vrste hidroizolacije prema vrsti nanošenja su:

  • 1. Varena hidroizolacija: bitumenske ljepenke, pvc folije, tpo folije
  • 2.  Hladni premazi: na bazi bitumena ili na bazi cementa.

Nebitno je nabrajati veliki broj različitih materijala, ukratko možemo reći da je građevinska kemija najaktivnija u hidroizolacijskim sustavima. Ukoliko niste sigurni za odabir riješenja ili materijala tu smo da bismo pomogli.

Svojim klijentima pruža cjelovita projektna rješenja hidroizolacije te punu tehničku potporu za svoje proizvode te tehnička rješenja.
Vezani članci
comments powered by Disqus