Spektakularne građevine koje bi mogle osvanuti u svijetu

Pogledajte radove arhitekata natječaja Svjetskog festivala arhitekture, te pogledajte njihovu viziju sljedeće generaciju građevina.

Indija bi mogla dobiti građevine koje su čak ljepše i od njihovog simbola Taj Mahala. Nova struktura nalik na svemirsku postaju naziva Atmosphere mogla bi se naći u Indiji i trebali bi biti građena u Kalkuti.

Građevina koja se proteže preko 100 metara u zrak, spektakularnog dizajna zasnivanog na hinduističkom životu, mogla bi postati sjedište za 80 kućanstava u kojim bi moglo živjeti i po nekoliko generacija obitelji.

Ovaj futuristički dizajn jedan je od radova natječaja Svjetskog festivala arhitekture koji će se održati krajem godine u Barceloni.

Osim ovog jedinstvenog dizajna, za natječaj su prijavljeni i mnogi drugi radovi od kojih je nekoliko njih izdvojio DailyMail. Neke od njih na vrhu imaju restoran sa pogledom od 360 stupnjeva, za neke se smatra kako će biti smještene u Turskoj kraj željezničke pruge, neke će biti u Tajvanu. Fascinantno je kako neki dizajneri imaju viziju povratka života u špilje, no ovaj puta u malo luksuznijem izdanju.
Vezani članci
comments powered by Disqus