Cijena gradnje kuće

Krećete li u gradnju obiteljske kuću ili adaptaciju postojeće građevine pitate se zasigurno koliko zapravo sve to košta? Ovaj članak je napisan da Vam pomogne da pronađete odgovore na ta pitanja.

Primjerice mi često dobijemo zahtjev od potencijalnih partnera za procjenom izgradnje njihove kuće na osnovi same kvadrature i to bez uvida u idejni ili glavni projekt.

Takva precizna procjena je skoro nemoguća te uglavnom tražimo troškovnik radova. Oni koji nemaju troškovnik odnosno tek su u fazi idejnog rješenja, mogu na temelju nacrta, skice ili idejnog projekta zatražiti izračun odnosno procjenu cijene gradnje, ali takav izračun cijene gradnje bez troškovnika ima mogućnost velikih odstupanja, te nije preporučljiv kao temelj za donošenje daljnjih odluka.

Naravno postoje neke generalne cijene koje se spominju u svezi gradnje kuće, primjerice grubi roh bau može iznositi od 200€/m2 pa do 300€/m2, te od 300 do 400 €/m2 za visoki roh bau, te za izradu objekta "ključ u ruke" najčešće se spominje iznos od 500 do 650 €/m2, a cijena uvelike ovisi o konstrukciji kuće, materijalima, ali i ugrađenoj opremi, instalacijama i dr..

Zato ukoliko želite točan izračun cijene gradnje Vaše kuće, pošaljite nam troškovnik ili projekat jer se na temelju tih dokumenata može izračunati precizna cijena izgradnje.

Ukoliko želite saznati više vezano u svezi potrebno dokumentacije za gradnju obiteljske kuće pročitajte naš članak Gradnja obiteljske kuće.

Cijene varijaru od građevinske tvrtke do tvrke. Ukoliko već imate troškovnik građevinskih radova, imate sve što Vam je potrebno da saznate pravu cijenu gradnje vaše kuće. Raspitajte se prvo kod najbližih, pročitajte na forumima/grupama koje se najbolje firme na vašem području. Uzmite u obzir kvalitetu izvođenja građevinskih radova, dugotrajnost na tržištu, certifikate i preporuke.

Kada ste odabrali potencijalne izvođače radova pošaljite svoj troškovnik. Pri vašoj konačnoj odluci neka uz cijenu igra i kvaliteta radova.

Kada ste odabrali potencijalne izvođače radova pošaljite svoj troškovnik.

Upamtite, odaberite uvijek najbolje u granicama vašeg budžeta. Obiteljska kuća je vaš dom i treba biti građena i za buduće naraštaje. Građevinska tvrtka treba jamčiti sigurnost pri izvođenju građevinskih radova te nakon završnih građevinskih radova jamčiti za svoj rad.

Sa skoro 20 godina na tržištu mi jamčimo upravo to. Gradnja i adaptacija obiteljskih kuća je naša specijalnost. Iskoristite naše znanje i iskustvo te nas slobodno kontaktirajte i pitajte nas sve što vas zanima. Mi ne naplaćujemo popunjavanje troškovnika građevinskih radova i spremni smo odogvoriti na sva vaša pitanja u svezni gradnje. Jednom kada krenemo u izgradnju mi onda postajemo tim koji onda gradi zajedno.

 

Vezani članci
comments powered by Disqus