Vijesti - 2011 | lip

Najljepše građevine svijeta

Na svijetu je mnogo prekrasnih građevinskih objekata i teško je baš izdvojiti najljepše, pogotovo sada kada smo u procvatu moderne arhitekture. Na kraju krajeva postavlja se tu i pitanje osobnog ukusa. U ovom članku izdvojeno je 15 građevina koje su po mišljenju arhitekata i građevinskih stručnjaka jedne od najljepših na svijetu. Pa najbolje bi bilo da ih krenemo upoznavati redom.

Postavljanje keramičkih pločica

Keramičke pločice su danas gotovo najčešći podovi i zidovi u našim sanitarnim prostorima.

Prirodni i umjetni građevinski materijali

Izrazi prirodni i materijali sami po sebi mogu zavesti i zato ih treba obrazložiti nešto podrobnije. Kod oznake "prirodni materijal" većina ljudi prvo će asocirati neki čovjeku ugodan i neškodljiv materijal, premda to ne mora biti tako.

Građevinski materijali

Građevinarstvo je jedno od područja koja su doživjela izniman napredak kroz povijest čovječanstva. U određenim vremenima svo znanje izrade nacrta i izgradnje je nestajalo pa se onda opet pojavilo i nadograđivalo kroz nova, arhitekturno i građevinski iznimna zdanja. Suvremeno doba, kako ga nazivamo, ujedno je i doba suvremenoga građevinarstva i prije svega razvitka te uporabe mnogih novih materijala.